Online workshop: kinderen, ouders & prikkels

Online workshop: kinderen, ouders & prikkels


21 april 2022

20u-21u30

Prijs: 30 euro

 

 

Kinderen, ouders & prikkels

Grenzen aftasten is niet altijd even simpel.

Wat als je een zoon of dochter hebt die nooit eens voortdoet, tijdens de ochtenden. Een zoon  of dochter die altijd treuzelt en zich amper zelfstandig wil of kan aankleden.

En je wordt er lastig van, slecht gezind en je begint te roepen tegen je kind. En elke dag opnieuw is het hetzelfde scenario.  Jij voelt je hierdoor, slechter en slechter want 1) hij luistert niet naar je en 2) je moet elke keer roepen, zeuren en het voelt verschrikkelijk.

De momenten die je samen hebt zijn nooit meer leuk en je voelt dat je energiepijl op is. Dat van u en ook dat van je zoon of dochter.

Niemand heeft graag getrek en gezeur. Maar hoe kan je dit veranderen?

Door je kind eerst beter te leren begrijpen en jezelf meer op de eerste plaats te zetten. Maar hoe kan je beter aanvoelen wat je kind hecht nodig heeft?

 

Hieronder geef ik al 4 tips mee die ervoor kunnen zorgen dat dit gaat.

Tip 1

Ga op onderzoek naar waarom het kind zo treuzelt of het moeilijk heeft om in de ochtend vlotjes de routine te volgen

Tip 2

Creëer duidelijkheid in de ochtend en routine. Zorg dat dit altijd hetzelfde is zodat het kind weet wat er nog van hem verwacht wordt voordat hij/zij naar school vertrekt.

Tip 3

Laat ze ook zelfstandigheid ervaren. Leg de kledij klaar en kijk wat lukt en wat nog niet. Help hen wanneer het niet lukt en moedig hen aan bij wat wel lukt.

Tip 4

Bekrachtig positief bij elke mijlpaal dat er in de ochtendroutine wordt ondernomen. Dit stimuleert enkel naar nog betere resultaten.

.

Wil je nog meer informatie krijgen over hoe ochtends zoals deze vlotter kunnen verlopen? Schrijf je dan zeker in voor de online workshop op 21 april om 20u: Kinderen, ouders & prikkels. Tijdens deze boeiende workshop leer je over hoe kinderen hun dag leren verwerken en vooral hoe jij beter kan aanvoelen als ouder wanneer je moet bijsturen, stimuleren of wanneer je kordater moet zijn. Na deze workshop krijg je ook een prikkelgids boordevol activiteiten die je kan inzetten wanneer je kind onder of overprikkelt is.

Het voorbeeld hierboven geeft weer dat het niet altijd makkelijk is om aan te voelen wanneer je het beste zo’n momenten aanpakt. Met deze online workshop willen we je handvaten geven om een goede leeromgeving te creëren waar kinderen onmiddellijk uit kunnen leren.

Wens je liever een afspraak voor een sensorisch profiel op te starten bij je kind rond prikkelverwerking? Lees hier meer over de individuele sessies.