Sensorische integratie voor kids

Waarom?

Omdat het soms te veel is voor onze kinderen. De snelheid waar we in leven, waar we onze kinderen in meenemen.

En dit kan dan een overgevoelig, aggressief, theatraal of emotioneel kind geven na school of tijdens de schooluren.

Elk kind is anders en heeft andere noden.

We leven in een wereld waar we graag structuur zien in de Chaos van het leven. Dit gebeurd dan vaak door een label op ons kind te kleven. Maar wat als dit niet moet.

Wat als je via een paar tools je terug je vrolijke zoon of dochter hebt. En het op haar manier kan groeien en zelfvertrouwen kan ontwikkelen dat het verdient.

Voor wie?

Kinderen tussen de 2,5 jaar tot 16 jaar.

Elk kind groeit op zijn eigen tempo door zijn eigen levensfases. Het kan daarom ook dat uw kind als kleuter super enthousiast was en heel de wereld aandurfde, maar op latere leeftijd niets meer durft.

Of misschien merkte je op dat je kind als kleuter niet graag vuil wilde worden of vooral niet op speeltuigen wilde spelen.

Ook kan je 6 jarige zoon of dochter tijdens school kinderen pijn doen, maar weet je dat ze zo lief willen zijn voor andere.

Lightbulb

“Mijn zoon had moeilijkheden met het houden van zijn focus in de klas. Na de sensorische integraties sessie heeft hij terug rust gevonden en kan zich focussen tijdens lesmomenten en leren wanneer het van hem verwacht wordt. ”

– Charlotte

Hoe gaan we te werk?

We gaan van start met een sensorisch profiel. (zie blog voor meer info)

Dit sensorisch profiel is een ouder vragenlijst. Deze vragenlijst brengt in kaart hoe kinderen hun prikkels verwerken in alledaagse situaties.

Een sensorisch profiel gebeurd in praktijk in 2 gesprekken. Het eerste gesprek wordt een two- typical-interview afgenomen waar je vertelt hoe jullie jullie kind zien tijdens het dagdagelijkse leven. Op het einde van het gesprek neemt u het sensorisch profiel mee naar huis zodat jullie dit kunnen invullen.

Tijdens het 2 gesprek wordt de evaluatie besproken van het sensorisch profiel en bekijken we hoe uw kind zijn prikkels verwerkt. (lees de vlog)

Nadien wordt er nog een sessie geboekt met uw kind en worden er fysieke proeven uitgevoerd zodat we een beeld krijgen van zijn of haar zintuigelijke verwerking.

Interesse? Maak hier je afspraak.

Jill

Wie helpt jou verder?

Hoi Hoi,

Ik ben Jill, een gemotiveerde ergotherapeut met een passie voor het begeleiden van kinderen en volwassenen.

Sinds januari 2023 mag ik deel uitmaken van dit fantastische team. Ik studeerde in de zomer van 2022 af als ergotherapeut aan de AP hogeschool Antwerpen.

Ik liep stage in deze praktijk, hier werd het zaadje gepland voor mijn interesse in prikkelverwerking en sensorische integratie.

Naast mijn job als zelfstandige in bijberoep in de praktijk werk ik ook als ondersteuner in het basisonderwijs. Ook deze job doe ik met evenveel enthousiasme.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in de praktijk ☺️

Groetjes,

Jill