Prikkelverwerking voor volwassenen

Wat is prikkelverwerking?

Elke dag worden we overspoeld door prikkels: krijsende kinderen in de auto, het gezoem van de printer op kantoor,  het verkeer van de auto’s, vergaderingen met nieuwe info, social media meldingen op je smartphone… Stuk voor stuk informatie die ons zenuwstelsel moet zien te verwerken. Dat gaat allesbehalve altijd van een leien dakje.

Soms geraken we overprikkeld en krijgen we alle emoties van anderen over ons heen als een vloed golf. Op andere momenten kunnen hebben we geen focus, omdat we prikkels niet opmerken en dan zijn we onderprikkeld.

Deze momenten ervaren we een over- en onder- gevoeligheid en heeft ons lichaam een bepaalde strategie nodig zodat we ons lichaam terug in balans en evenwicht brengen.

Al die prikkels verwerken we met onze zintuigen. En die zintuigen kunnen enkel onze dag goed verwerken als wij als persoon in balans zijn. Zodat we alles op een rustige manier kunnen verwerken.

Voor wie?

Mensen die altijd over hun grenzen gaan en nooit energie over hebben omdat ze zich altijd zo leeg voelen inwendig. Die weer een manier willen vinden zodat ze gedurende de dag kunnen bijtanken en dat ze met volle vreugde van hun leven kunnen genieten.

Of

Voor mensen die zich de hele dag rusteloos voelen, alsof ze inwendig gestoken werden door een bij. Die weer een manier vindt om sneller tot zichzelf te komen en in rust te komen, om een een rustiger leven te leiden.

Ben je iemand die tools in handen wil krijgen om jouw leven om te buigen tot een vreugdevollen en rustiger leven? Waar Yin en Yang altijd hand in hand gaan. 

Ieder persoon is uniek en verwerkt prikkels op zijn/haar eigen manier. Begrijpen hoe jij in elkaar zit en wat jouw lichaam precies nodig heeft, is de eerste stap om je omgeving en activiteiten aan te passen en eindelijk tot rust te komen of net meer energie te beleven.

Want jouw lichaam is het eerste dat signalen opneemt maar we luisteren niet altijd onmiddellijk  naar ons lichaam door al het geruis in onze samenleving.

Lightbulb

1-1 coaching

Wil jij graag een kristalhelder overzicht van al je prikkels en hoe je ze dagelijks verwerkt? Wil je gepersonaliseerd advies om je leven lichter en luchtiger te maken?

Misschien is 1-1 begeleiding de perfecte stap voor je.

Lightbulb

Webinars

Zelfzorg in combinatie met prikkelverwerking, da’s de focus van mijn webinars.

Hoe beter dat je je eigen prikkelverwerking kent, hoe beter dat je voor jezelf leert zorgen. Geen stress meer of een uitgeblust gevoel.

Lightbulb

Online programma’s

Leer je prikkels op je eigen tempo kennen en verwerken via de online programma’s. Voel aan waar jij nood aan hebt en kies het pakket dat bij je past.

Lightbulb

“Je hebt het recht op een veilig rustig leven, waar je het gevoel hebt dat alles wat je doet helemaal “OK“is.

Waar je lichaam voelt dat het veilig is om te leren, te ontspannen en te genieten

En waar jij bewust kan groeien naar je ware zelf.

Kelly

Misschien is dit wel iets voor jou…

Wobbelen

Wobbelen is een leuke work-out voor kids, volwassenen en bedrijven waarbij je met een wobbel of balansbord op een speelse manier je lichaamsbewustzijn, concentratie, spierkracht en motoriek leert stimuleren. Pret verzekerd. Ook leuk als teambuilding!

Ergo

Heb je moeite om dagelijkse handelingen uit te voeren ? Als ergotherapeut help ik je om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven met advies en coaching op maat.

Psychomotoriek

Verloopt de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van je kind stroef, bijvoorbeeld door leerstoornissen, faalangst, lage concentratie of een laag zelfbeeld? Lightbulb biedt psychomotorische therapie op maat om de ontwikkeling en beweging van je kind te stimuleren.

Bachbloesem

Nemen je emoties vaak de bovenhand, waardoor je moeilijk functioneert, werkt en/of slaapt? Kamp je met gevoelens van kwaadheid of angst? Dankzij bachbloesem therapie word je je emoties weer de baas!