Prikkelverwerking

Wat is het?

Sensorische informatieverwerking is het proces waarbij we informatie – die we binnenkrijgen via onze zintuigen – samenbrengen, organiseren en betekenis geven zodat we gepast en/of doelgericht kunnen reageren in verschillende situaties.

Prikkels verwerken we ieders op een andere manier. Maar soms kunnen we deze verwerking niet tot stand brengen omdat onze zintuigen over of onderprikkeld worden.

We reageren dan, op bepaalde situaties, geaggiteerd of krijgen woede uitbarstingen, reageren zwaar emotioneel of we negeren het bewust of onbewust.

Omdat we graag in balans zijn is het daarom zo belangrijk om onze prikkelverwerking goed te laten verlopen.

Een betere prikkelverwerking een fijner leven❤️

Voor wie?

De sensorische integratie  sessies van Lightbulb zijn geschikt voor volwassenen die overprikkeld zijn, geen focus hebben, snel boos worden zonder enige aanleiding. Je voelt duidelijk dat je uit balans bent. Je kan je grenzen niet stellen. Je bent meer voor een ander aan het doen dan voor jezelf. Je kan het moeilijk stil maken, maar je zoekt toch naar die rust en die stilte.

Verder help ik ook kinderen met prikkelverwerking stoornissen. Sommige kinderen zijn zo overgevoelig voor alles wat ze op school ontdekken dat het thuis soms tot uitbarstingen komt. Het is niet fijn voor jou als ouder, maar ook niet voor je kind. Andere kinderen kunnen soms agressief doen naar andere kids, maar je weet als ouder dat je een kind hebt met een groot hart.

FAE4D263-2AE5-4472-9C21-0725846678C3

Prikkelverwerking voor kids

Sensorische integratie bij kinderen is ideaal om  focus, onrust, agressief gedrag, kort lontje-gedrag, leren plannen & organiseren aan te pakken. Tijdens zo’n sessies gaan we spelenderwijs zintuigen stimuleren zodat kinderen terug in hun evenwicht kunnen komen. En prikkels leren verwerken op een goede manier en groeien naar een prachtig kind vol zelfvertrouwen

Lightbulb

Prikkelverwerking voor
volwassenen

Voor volwassenen is een ruim gamma aan prikkelverwerkende tips. Doe de gratis online training en leer over hoe jij je prikkels verwerkt. Je kan 1 op 1 sessie boeken, deelnemen aan meditaties, webinars bekijken of een online programma volgen.

jill en kelly

Jill en Kelly, beide ergotherapeut, staan voor je klaar om je te begeleiden met prikkelverwerking in jullie gezin.

Jill richt zich op de begeleiding van de kinderen bij hun prikkelverwerking & Kelly richt zich op de begeleiding van volwassenen en ouders in hun zoektocht naar meer focus, rust en lichaamsbewustzijn.

Misschien iets voor jou…

Wobbelen

Wobbelen is een leuke work-out voor kids, volwassenen en bedrijven waarbij je met een wobbel of balansbord op een speelse manier je lichaamsbewustzijn, concentratie, spierkracht en motoriek leert stimuleren. Pret verzekerd. Ook leuk als teambuilding!

Ergo

Heb je moeite om dagelijkse handelingen uit te voeren ? Als ergotherapeut help ik je om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven met advies en coaching op maat.

Psychomotoriek

Verloopt de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van je kind stroef, bijvoorbeeld door leerstoornissen, faalangst, lage concentratie of een laag zelfbeeld? Lightbulb biedt psychomotorische therapie op maat om de ontwikkeling en beweging van je kind te stimuleren.

Bachbloesem

Nemen je emoties vaak de bovenhand, waardoor je moeilijk functioneert, werkt en/of slaapt? Kamp je met gevoelens van kwaadheid of angst? Dankzij bachbloesem therapie word je je emoties weer de baas!